Orez a la Yoko

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 cana mica de orez ,aproximativ 170 grame ( cel mai bun orez este cel cu bobul lung deja sortat.Celelalte tipuri nu se gatesc prea bine)
  • 2 linguri de margarina( se poate pune si unt, dar iese putin apoasa mancarea)
  • 2 sau 3 linguri de vegeta,sau orice altceva asemanator
  • 1/2 ardei rosu gras (nu verde)
  • 1 ceapa mare(alba sau rosie)
  • 2 linguri de bulion sau sos de rosii.Daca nu aveti se pot pune 2 rosii stoarse bine, sau date printro razatoare.

Mod de preparare

Se pune margarina in tigaia de teflon(iese mult mai gustoasa si nu se lipeste), peste aceasta se pune ceapa taiata cubulete,felii sau fasii, si se lasa 2 minute la foc mediu.

Se pune tot orezul peste si se amesteca timp de 2 minute.

Atentie: nu puneti apa acum!

Dupa ce orezul s-a contopit cu celelalte ingrediente,se poate pune si apa,cantitatea fiind de o cana. Apa se masoara cu aceeasi cana cu care a fost pus si orezul.

se amesteca usor si se lasa la foc mic spre mediu.

Acum se poate pune si bulionul(sos de rosii,sau rosie sfaramata) si ardeiul gras taiat cubulete,sau felii.Daca doriti sa aveti la sfarsit un gust proaspat,puneti doar jumatate din ardei acum si restul dupa ce mancarea a fost gatita.

Atentie: daca puneti capac la tigaie sa se faca mai repede, stati intotdeauna langa el,deoarece se va produce o spuma abundenta si va da peste!

Apa se pune numia dupa c eorezul a scazut! Nu puneti toata apa peste ingrediente de la inceput!Va iesi un orez normal(pilaf)

Turnati cate o jumatate de cana de apa sau una intreaga(depinde de starea orezului)

Fiti atenti la orez intotdeauna, sa fie scazut aproape sec,fara apa!

Va doresc pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise