autor:

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Omleta de crevete perfecta

Autor: Monica (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Japonia


    Reteta postata pe: 29 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Monica (Chef de cuisine)   
Specific:  

Japonia


Reteta postata pe: 29 mai 2010

Ingrediente
8 crevete mijlocii, curatate sau decongelate, 75 ml supa de pui, 2 oua mari, 1 lingura de zahar, 1 lingurita de faina de porumb amestecata cu 2 lingurite de apa, grasime vegetala pentru prajit

Dificultate: Medie Timp: 15 min

5 voturi

Mod de preparare

1. Pe un fund, se zdrobesc crevetele cu spatele unei linguri de lemn pana cand se formeaza o pasta. Se pune pasta intr-o cratita cu supa de pui.
2. Se fierbe crevetele timp de un minut. Se scurge intr-o strecuratoare.
3. Intr-un bol mare, se bat ouale, zaharul, amestecul de faina de porumb si apa si crevetele.
4. Se incalzeste o tigaie si se adauga putin ulei pe toata suprafata tigaii. Se toarna amestecul de ou si se intinde in tigaie. Cand omleta s-a rumenit, se intoarce si se prajeste si pe cealalta parte.
5. Se rastoarna din tigaie pe hartie de copt, se ruleaza si se lasa sa se raceasca.
6. Se desface ruloul de omleta, se inlatura hartia, se ruleaza din nou si se taie in felii subtiri de 15 mm. Se poate servi cu un copacel de ceapa verde. Reteta pentru acesta este simpla: Curata ceapa verde, apoi taie-i fin, pe lungime, frunzele verzi, avand grija sa nu le detasezi de bulb. Apoi scufunzi ceapa intr-un bol de apa rece ca gheata. Frunzele se vor arcui asemenea crengilor unui copac!
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Omleta de crevete perfecta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofiori mici in sos de branza

Cartofiori mici in sos de branza

Cartofii se fierb in apa cu sare cateva minute - cei congelati trebuie numai clatiti in apa fierbinte. Se

8 voturi    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta cu legumele toamnei

Tarta cu legumele toamnei

Pregatim o tava cu dimensiunea de 30/40 cm. sau doua mai mici de 15/20 cm. Pentru inceput pregatim

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 08 august 2010

    Merita incercata !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 06 iunie 2010

    Interesanta reteta !

  • Monica (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

    Pai, daca o incerci sa imi spui si mie cum ti-a iesit !

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

      Interesanta reteta! O voi incerca cu siguranta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

15 min

5 voturi

Ingrediente

  • 8 crevete mijlocii
  • curatate sau decongelate
  • 75 ml supa de pui
  • 2 oua mari
  • 1 lingura de zahar
  • 1 lingurita de faina de porumb amestecata cu 2 lingurite de apa
  • grasime vegetala pentru prajit

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pilaf de orez cu ciuperci Pilaf de orez cu ciuperci

Ceapa o tai marunt si o pui la calit in ulei. Dupa ce s-a calit ceapa, se adauga morcovul dat pe razatoarea marunt, ardeiul rosu taiat

24 voturi    4 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ghiveci cu legume si orez Ghiveci cu legume si orez

Taiem dovlecelul cartoful si vanata cubulete, ardeii patratele, ciupercile felii, morcovii rondele iar ceapa julienne. Intr-o oala mare

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tocanita cu soia boabe