Omleta cu spanac si condimente mediteraneene

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Omleta cu spanac si condimente mediteraneene

Ingrediente

  • 6 oua
  • 1 ceapa
  • 2-3 catei usturoi
  • 100 g spanac
  • 150 ml smantana
  • 1/2 ardei kapia( bucata)
  • 1 varf lingurita turmenic( curcuma)
  • 1-2 linguri amidon
  • 1 varf lingurita chimen macinat
  • 1 varf lingurita boia dulce
  • sare
  • piper
  • ulei

Mod de preparare

Curatam ceapa si o tocam marunt.Curatam usturoiul si il tocam marunt si pe el.Spanacul il spalati daca e proaspat si il rupeti in bucati cat de mari doriti.Daca aveti spanac congelat il decongelati si il lasati sa se scurga bine.Taiem marunt ardeiul kapia.

Intr-o tigaie Delimano puneti doi stropi de ulei si lasati tigaia sa se incinga.Cand senzorul de temperatura s-a inrosit, adaugam ceapa sa o sotam.Cand devine sticloasa, adaugam usturoiul, amestecam de doua-trei ori apoi adaugam ardeiul rosu si spanacul.Amestecam sa se omogenizeze bine apoi adaugam turmenicul, boiaua si chimenul.Amestecam.

Spargem ouale, le asezonam apoi le batem bine.Adaugam amidonul si smantana, apoi omogenizam.Ceapa sotata cu spanacul le amestecam cu ouale si smantana , asezonam daca este cazul.

Ungem o forma de silicon cu putin unt si presaram cu faina, apoi rasturnam compozitia omletei in forma si o dam la cuptorul dinainte incalzit 10-15 minute la 180 de grade.

Lasam sa se coaca omleta, pina cand aceasta se incheaga bine 20-30 de minute.

Daca doriti sa faceti omleta mai rapid, o puteti prepara pe aragaz ,intr-un wok.

Savurati cu multa pofta !

Daca doriti mai multe poze , le gasici la mine pe blog, aici:

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2012/09/omleta-cu-spanac-si-condimente.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise