Nucile copilariei

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Nucile copilariei

Ingrediente

  • Ingrediente nuci:
  • 2 oua
  • 13 linguri ulei
  • 13 linguri lapte
  • 100g zahar
  • o lingura esenta vanilie
  • un plic de amoniac stins cu o lingura de zeama de lamaie
  • 500g faina alba
  • un praf de sare
  • Ingrediente crema:
  • 10 nuci ce au fost coapte se maruntesc si se fac pesmet
  • o lingura cacao
  • 3 linguri de zahar
  • 150ml lapte rece
  • 2 linguri de rom
  • 130g unt la temperatura camerei
  • zahar pudra pentru decor

Mod de preparare

Se bat ouale cu zaharul si un praf de sare pana se fac o spuma fina, albicioasa. Se adauga treptat uleiul, laptele,amoniacul stins si vanilia.

Se incorporeaza faina lingura cu lingura pana se obtine un aluat care nu se lipeste de peretii vasului sau de maini. Se lasa aluatul sa se odihneasca cam 30 de min. Se fac bilute mici de coca,se incinge bine forma si se bun bilutele foarte repede pentru ca aluatul se coace instant. Se coc la foc mic circa 1 min si jumatate.

Crema: Se maruntesc cateva nuci coapte,se amesteca cu o lingura de cacao, 3 de zahar, 2 de rom,150 ml de lapte si se amesteca bine cu un tel pana devine o pasta moale. Untul la temperatura camerei se bate spuma si se adauga pasta de cacao treptat si se bate in continuare pana se omogenizeaza totul.

Se umplu nucile cu crema, se lipesc cate doua si apoi de pudreaza cu zahar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise