Nuci

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Nuci

Ingrediente

  • zeama de la jumatate de lamaie
  • 1 sticluta esenta de rom
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 pachet margarina
  • 1 plic zahar vanilat
  • faina cat cuprinde
  • un praf de sare
  • 3 oua
  • Pentru crema:
  • 1 sticluta esenta de rom
  • 1 cana zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 50 g margarina
  • nuci macinate
  • 500 g lapte
  • 2 linguri faina

Mod de preparare

Praful de copt se stinge cu zeama de lamaie.Ouale se bat, dupa care se adauga praful stins cu zeama de lamaie.Se adauga zaharul si se bate cu telu pana se incorpozeaza.La fel se face si cu zaharul vanilat.Se pune esenta de rom.Apoi se pune margarina taiata bucatele si se freaca cu lingura de lemn.Se pune faina si se framanta cu mana un aluat potrivit de tare si nelipicios.Se rup bucatele din aluat si se formeaza bilute care se pun in forma de nuci incinsa.Nu se lasa decat 2 minute si sunt gata.Se rumenesc foarte frumos.

Prepararea cremei:

Se pune laptele la fiert impreuna cu zahar vanilat.Separat se amesteca putin lapte cu 2 linguri de faina.Si se toarna peste laptele care fierbe.Se adauga cacaua si se amesteca continuu sa nu se lipeasca de vas, se va ingrosa foarte repede.Cand sa ingrosat crema se adauga si nucile macinate, se amesteca cat sa se incorporeze in crema si se ia de pe foc.La sfarsit se pune si esenta de rom.Rezulta o crema foarte buna care nu trebuie sa fie nici prea moale nici prea tare.Nucile se umplu cu crema calduta. Apoi se dau prin zahar pudra si gata

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise