Se bat albusurie spuma tare cu zaharul si un praf de sare,se inglobeaza galbenusurile pe rand,pesmetul si nuca,iar la urma se pune praful de copt si scortisoara.Se tapeteaza o tava de aragaz cu unt si pesmet,se toarna compozitia si se baga in cuptorul incins timp de 30-40 de minute.
Intre timp se pregateste siropul.Se pun cele 2 cani de apa cu zaharul la foc ,se lasa sa fiarba pana se leaga si scade cam 2 degete,se adauga esenta de rom.Se toarna peste prajitura calad.Se taie in forma dorita.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii