Nuca de cocos de gheata

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • ulei de gatit pentru uns
  • 500 g de zahar granulat
  • 150 ml lapte
  • 150 g nuci de cocos disecate
  • cateva picaturi de colorant alimentar de culoare rosie

Mod de preparare

1. Se unge interiorul unei tavi nu foarte adanci, patrate de 17,5 cm. Se pun zaharul si laptele intr-o cratita mare. Se incalzeste usor amestecul pentru 5 minute pana cand se dizolva zaharul.

2. Se mareste intensitatea focului pana cand amestecul da in clocot. Nu atingeti pentru ca este foarte fierbinte! Se reduce intensitatea focului si se fierbe timp de 10 minute.

3. Se ia cratita de pe foc. Se adauga treptat nuca de cocos. Se toarna jumatate din amestec intr-o tava unsa cu ulei, astfel incat sa acopere fundul tavii complet.

4. Se adauga colorantul rosu in restul amestecului pana cand devine roz. Se toarna amestecul roz peste cel din tava. Se lasa sa se aseze pentru 20 de minute, se taie in cuburi si se raceste inainte de a se servi.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise