Budinca de gris
Intr-un vas se amesteca bine grisul,zaharul si laptele ; se pune pe aragaz la foc mediu amestecand incontinuu pentru a nu se forma cocoloase.
Cand incepe sa fiarba se reduce focul la minim si se adauga mastica macinata pudra.
Se amesteca incontinuu pana s-a ingrosat si a fiert( cca 5 minute).
Se ia de pe foc si se adauga apa de roze si apa de flori de portocal ; se amesteca bine pentru a se uniformiza si se toarna intr-un vas termorezitent de yena, lasand spatiu pentru stratul de smantana.
Se lasa sa se racesca cca jumatate de ora.
Smantana
Intr-un bol ,pe care il punem intr-un vas cu gheata, se mixeaza smantana la viteza cea mai mica a mixerului pana devine spumoasa; se adauga zaharul si zaharul vanilat.
Se toarna peste budinca de gris racita complet.
Se presara cu fisticul, nuca si migdalele dupa gust.Se decoreaza cu frunze de menta proaspata si cirese confiate.
Se da la rece cel putin 5 ore.
Siropul de zahar
Intr-un vas de inox se amesteca apa si zaharul; se pune pe aragaz la foc mediu sic and incepe sa fiarba se adauga sucul de lamaie.
Se reduce focul , se acopere si se lasa sa fiarba 15 minute pana se ingroasa.
Se adauga apa de flori de portocale si se lasa sa se raceasac complet, apoi se pune la frigider.
Siropul se poate pastra la frigider pana la 1 luna.
Prajitura se poate pastra la frigider pana la 5 zile.
Se portioneaza prajitura si se toarna siropul de zahar in functie de preferinta.
Multe retete de nopti libaneze au ca ingredient 2 oua, care se amesteca cu budinca dupa ce a fost luata de pe foc; eu prefer aceasta varianta.
Pofta buna!
O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazieCeapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii