Nokedli:
Se pune o oala cu apa pe foc sa fiarba. Adaugati si putin sare si cele doua linguri de ulei
Ouale se bat si se condimenteaza, se adauga faina si se amesteca apa. Eu pun dupa ochi, nu stiu sa va spun cantitatea exacta, apa se adauga sa fie aluatul molicel nu tare dar nci prea moale, vedeti cum va iese cind amestecati faina cu ouale, cind apa da in clocot atunci putem pune si noi aluatul in apa dar pentru acest lucru veti avea nevoie de o razatoare simpla dreapta sau una speciala pentru nokedli, eu folosesc una normala simpla dreapta. Se pune cite o lingura de aluat pe ea si cu ajutorul lingurii miscindo vor cadea in apa bucatelel mici, asta se repeta pina se termina aluatul, se lasa circa 2 minute in oala si dupa aceea se stoarce apa de pe ele si dupa aceea se limpezeste cu un strat de apa rece si este gata.
Tocaninta de ciuperci
Se curata legumele si se taie marunt, eu le-am mixat cu ajutorul unui robot de bucatarie, se pune o oala mai mica pe foc cu uleiul si se adauga legumele la calit, cind sunt pe jumate calite se adauga si ciupercile, taiate marunt daca sunt proaspete, daca sunt din conserva nu se mai taie si se lasa sa se caleasca inpreuna.
Intre timp preparam sosul de smintina, se pune intr-un bol lingura de faina si smintina se amesteca bine bine.
Dupa ce legumele s-au calit punem peste ele usturoiul pisat, sare si piper dupa gust si adaugam si smintina, le lasam sa dea in clocot cam 5 minute si dupa aia se adauga patrunjelul verde si este gata
Pofta buna.
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii