Noapte si zi

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 galbenusuri,
  • 200 g zahar pudra,
  • 50 ml lapte,
  • 3 linguri cacao,
  • 1 praf de copt,
  • 120 g untura,
  • 200 g faina.
  • Crema:
  • 5 albusuri,
  • 200 g zahar pudra,
  • un varf de cutit de sare de lamaie.
  • Glazura:
  • 200 g zahar pudra,
  • 3 linguri de cacao,
  • 3 linguri lapte,
  • 100 g unt.

Mod de preparare

Blat:

Se amesteca ingredientele si se freaca bine pana se topeste zaharul.

Se toarna compozitia intr-o tava dreptunghiulara,unsa si tapetata cu faina, se intinde uniform in tava si se da la cuptor, timp de 30 min.

Crema:

Albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul pudra si sarea de lamaie si se bat in continuare pana se dizolva zaharul. Se continua baterea pe baie de abur (asezati castronul in care bateti albusurile pe un vas in care fierbe apa, dar sa nu ajunga in apa); se bate pana se incalzeste si creste in volum.Se lasa sa se raceasca, apoi se intinde uniform peste blatul deja racit.Stratul are cam 2 sau 3 cm, in functie de anotimp.

Glazura:

Zaharul, cacaoa cernuta si laptele se pun intr-un ibric si se lasa sa fiarba cateva clocote (amestecand bine). Se ia de pe foc si se adauga untul, amestecand bine. Cand s-a omogenizat, se toarna peste spuma de albus si se intinde cu cutitul, usor, ca sa nu se amestece cu spuma.

Se da la frigider si se taie cand se serveste. Se taie cu un cutit lung si bine incalzit, altfel se taie rau.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise