No-bake cheesecake

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
No-bake cheesecake

Ingrediente

  • 100g unt topit, plus inca putin pentru ungerea tavii
  • 200g biscuiti
  • 600g branza dulce moale(sau mascarpone)
  • 100g zahar pudra
  • 2 linguri esenta de vanilie
  • 300 ml smantana dulce pentru frisca
  • 450g zmeura
  • 3-4 nectarine foarte coapte sau din compot - taiate in bucati mici

Mod de preparare

Baza:

Intr-o tava cu fund detasabil unsa in prealabil cu unt, asezam hartie de copt dar in asa fel incat sa acopere si marginile tavii. Punem biscuitii intr-un robot de bucatarie sau intr-o punga de plastic si ii maruntim bine de tot. Adaugam untul topit si amestecam bine compozitia.

Turnam compozitia in tava pregatita in prealabil si presam bine sa ramana cat mai compacta. O dam la rece pana preparam umplutura.

Umplutura:

Punem branza, zaharul si esenta de vanilie intr-un bol si le batem cu mixerul pana devine cremoasa. Adaugam smantana si continuam sa mixam pana se incorporeaza bine.

Adaugam 100g de zmeura in crema si bucatele de nectarine (cate dorim) si amestecam incet cu o spatula sa se amestece fructele cu crema.

Turnam crema peste baza de biscuiti si o intindem bine din exterior spre interior niveland bine cu spatele unei linguri sau cu o spatula suprafata cremei.

O lasam la rece peste noapte.

Sosul de zmeura:

Punem intr-un blender zmeura ramasa si facem un sos pe care apoi il putem da printr-o sita pentru a inlatura semintele (eu nu am facut-o). Il mai putem indulci cu putin zahar daca mai dorim si turnam si putina apa sau daca am folosit fructe din compot putem pune zeama de pe compot ca sa fie mai lichid.

Il punem la rece pana la servire.

Servim cheesecake-ul cu bucati de nectarine presarate deasupra si cu sosul de zmeura peste ele.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise