Blatul: biscuitii ii zdrobim intr-un robot si ii turnam intr-un castron. Topim untul pe foc mic si il turnam peste biscuiti. Framantam pana cand obtinem un aluat omogen .
Punem aluatul intr-o tava de tarta cu diametru de 20-25 cm si presam aluatul cu spatele unei linguri sau cu fundul unui pahar. Acoperim cu o folie de plastic si il punem in frigider pana cand facem umplutura.
Umplutura:
Branza de vaci (eu am folosit Philadephia pentru ca asa era in reteta originala, dar cred ca merge orice alta branza) o batem cu mixerul impreuna cu zaharul pana cand devine o crema fina.
Dizolvam gelatina in apa si o amestecam cu branza deja facuta crema. Separat batem smantana pentru frisca pana se intareste. Adaugam smantana si mai batem putin.
Amestecam branza cu frisca si smantana si omogenizam bine.
Turnam totul peste blatul de biscuiti, nivelam si punem la frigider pana cand se intareste (cel putin 4 ore).
Toppingul:
Intr-o cratita la foc mic punem o treime din fructe cu apa si cu 100 gr zahar , pana cand zaharul se topeste si se formeaza un sirop mai gros. Dam deoparte si punem si restul fructelor. Amestecam si le punem la frigider.
Inainte de servire turnam toppingul rece peste cheesecake. Ca sa obtineti bucati frumoase, inainte de a taia puneti cutitul in apa calda.
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii