Reteta de negresa pufoasa. Negresa pufoasa reteta simpla, economica si rapida.
Acasta reteta de negresa o fac de multi ani si este cea mai simpla si gustoasa din cate am incercat.
Intr-un ibric punem pe foc zaharul, laptele, cacaoa si untul. Lasam pana da in clocot, apoi il dam deoparte, adaugam esenta de rom si zaharul vanilat. Lasam sa se raceasca, amestecand din cand in cand.
Cat timp se raceste siropul din ibric separam ouale, galbenusurile le mixam bine, iar peste turnam siropul racit, faina amestecata cu bicarbonatul de sodiu, miezul de nuca macinat si visinele din visinata pe care le-am dat putin prin blender pentru a fi putin mai marunte. Amestecam bine toate ingredientele iar la sfarsit adaugam albusurile pe care le-am batut spuma cu un praf de sare, omogenizand usor cu o spatula de sus in jos.
Compozitia rezultata o turnam intr-o tava (de ceramica am avut eu, 22X30 cm) pe care o tapetam cu hartie de copt si o bagam in cuptorul preincalzit pentru cca 40-45 de minute sau cel mai sigur facem testul cu scobitoarea.
Cand este gata lasam putin prajitura in cuptor cu usa intre-deschisa pentru a nu trece brusc de la o temperatura la alta ca altfel se va lasa.
La final, cand o scoatem o pudram cu zahar pudra si o putem servi cu placere.
Incercati si voi reteta de negresa pufoasa, este delicioasa. Pofta buna!
Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromatIncearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...
Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii