Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facut

Incearca o reteta simpla si economica pentru o negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Usor de facut, cu ingrediente accesibile, perfecta pentru orice ocazie.

Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
35 minute
Complexitate
redusa
Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facut

Ingrediente

  • 1 cana de zahar (200 g)
  • 1 cana de apa (250 ml)
  • 1/2 cana de ulei (125 ml)
  • 3 linguri de cacao (25 g)
  • 2 cani de faina (250 g)
  • 1 plic de praf de copt (10 g)
  • 2 lingurite de esenta de vanilie sau rom
  • 100 g de fulgi de cocos
  • 2 oua
  • un praf de sare
  • 50 g ciocolata neagra (pentru un gust mai intens, optional)
  • 2-3 linguri de iaurt sau lapte batut (pentru extra pufosenie)

Mod de preparare

Preincalzeste cuptorul la 180°C si tapeteaza o tava de 25x30 cm cu hartie de copt.

Intr-un bol mare, bate ouale cu zaharul si un praf de sare pana devin spumoase si usor albe. Adauga uleiul, esenta de vanilie sau rom, si continua sa amesteci pana la omogenizare.

Incorporeaza iaurtul sau laptele batut in amestecul de oua si zahar, amestecand usor.

Intr-un alt bol, cerne faina, cacao si praful de copt. Adauga-le treptat in amestecul umed, amestecand usor cu o spatula sau cu mixerul la viteza mica, pana obtii un aluat omogen.

Adauga fulgii de cocos si ciocolata neagra maruntita, amestecand usor pana se distribuie uniform.

Toarna aluatul in tava pregatita si niveleaza-l cu o spatula.

Coace negresa in cuptorul preincalzit timp de 30-35 de minute sau pana cand trece testul scobitorii (scobitoarea iese curata).

Lasa negresa sa se raceasca complet in tava, apoi taie-o in patrate. Poti sa o servesti simpla, decorata cu fulgi de cocos sau cu o glazura de ciocolata, daca doresti.

Incearca si reteta de negresa cu picaturi de ciocolata si zmeura, negresa pufoasa de post sau negresa cu stafide si nuca. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gogosari in sos de mustar

Gogosari in sos de mustar

Reteta de gogosari in sos de mustar. Cum prepari gogosari in sos de mustar reteta delicioasa.

Gogosari in sos de mustar
Papricas cu pui de tara si galuste

Papricas cu pui de tara si galuste

Papricas cu pui de tara si galuste
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise