Negresa pufoasa de post. Reteta economica, delicioasa si usor de preparat

Descopera reteta de negresa pufoasa de post, o varianta economica, delicioasa si usor de preparat. Perfecta pentru zilele de post si pentru cei care doresc un desert savuros fara ingrediente de origine animala.

Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
redusa
Negresa pufoasa de post. Reteta economica, delicioasa si usor de preparat

Ingrediente

  • 250 ml apa minerala (1 cana)
  • 250 g zahar (1 cana)
  • 100 ml ulei (un paharut)
  • 400 g gem de visine/cirese/capsuni
  • 450 g faina (3 cani)
  • 2 linguri de cacao
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu( stins cu 3 linguri de otet)
  • putina sare
  • esenta de rom

Mod de preparare

Reteta de negresa pufoasa de post mi-a dat-o vecina mea, o preoteasa harnica si sufletista, care prepara cele mai gustoase mancaruri. O are de la Manastirea Magura Ocnei si este cea mai buna negresa pe care am mancat-o pana acum.

Intr-un bol puneti apa minerala, zaharul, sarea, esenta si amestecati bine pana se dizolva zaharul. Adaugati uleiul si gemul, apoi bicarbonatul stins in otet. Incorporati faina si cacaoa, omogenizati si transferati aluatul obtinut intr-o tava de 25x35 cm si coaceti negresa 35-40 de minmute, la 180 de grade C sau pana trece testul scobitorii.

Lasati-o pe un gratar sa se raceasca si taiati negresa pufoasa de post in forma dorita.

Daca doriti, inainte de a o baga la cuptor, puteti presara deasupra si nuci tocate.

Eu zic sa incercati reteta de negresa pufoasa de post, este minunata si va asigur ca va fi pe placul tuturor.

Incearca si reteta de negresa vegana cu dovlecei, negresa de post cu mere sau negresa de post cu halva. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise