Negresa pufoasa de post. Reteta economica, delicioasa si usor de preparat

Descopera reteta de negresa pufoasa de post, o varianta economica, delicioasa si usor de preparat. Perfecta pentru zilele de post si pentru cei care doresc un desert savuros fara ingrediente de origine animala.

Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
redusa
Negresa pufoasa de post. Reteta economica, delicioasa si usor de preparat

Ingrediente

  • 250 ml apa minerala (1 cana)
  • 250 g zahar (1 cana)
  • 100 ml ulei (un paharut)
  • 400 g gem de visine/cirese/capsuni
  • 450 g faina (3 cani)
  • 2 linguri de cacao
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu( stins cu 3 linguri de otet)
  • putina sare
  • esenta de rom

Mod de preparare

Reteta de negresa pufoasa de post mi-a dat-o vecina mea, o preoteasa harnica si sufletista, care prepara cele mai gustoase mancaruri. O are de la Manastirea Magura Ocnei si este cea mai buna negresa pe care am mancat-o pana acum.

Intr-un bol puneti apa minerala, zaharul, sarea, esenta si amestecati bine pana se dizolva zaharul. Adaugati uleiul si gemul, apoi bicarbonatul stins in otet. Incorporati faina si cacaoa, omogenizati si transferati aluatul obtinut intr-o tava de 25x35 cm si coaceti negresa 35-40 de minmute, la 180 de grade C sau pana trece testul scobitorii.

Lasati-o pe un gratar sa se raceasca si taiati negresa pufoasa de post in forma dorita.

Daca doriti, inainte de a o baga la cuptor, puteti presara deasupra si nuci tocate.

Eu zic sa incercati reteta de negresa pufoasa de post, este minunata si va asigur ca va fi pe placul tuturor.

Incearca si reteta de negresa vegana cu dovlecei, negresa de post cu mere sau negresa de post cu halva. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise