Negresa pufoasa cu frisca. O reteta simpla, cu un rezultat absolut delicios

Negresa pufoasa cu frisca – o reteta simpla si usor de facut, cu un rezultat absolut delicios. Ideala pentru iubitorii de deserturi rapide si savuroase.

Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa
Negresa pufoasa cu frisca. O reteta simpla, cu un rezultat absolut delicios

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 200 g ciocolata neagra
  • 150 g unt
  • 250 g zahar
  • 4 oua
  • 180 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie
  • Un praf de sare
  • Pentru decor:
  • 300 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingura de zahar pudra (optional)
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • gem (de preferat de zmeura, capsuni sau afine)

Mod de preparare

Preincalzeste cuptorul la 180°C si tapeteaza o tava (aproximativ 20x23 cm) cu hartie de copt.
Topeste ciocolata si untul impreuna intr-un vas la bain-marie sau la microunde, amestecand pentru a evita arderea.
Intr-un bol mare, bate ouale cu zaharul pana cand devin pufoase si deschise la culoare.
Adauga amestecul de ciocolata topita si amesteca bine.
Incorporeaza faina cernuta, praful de copt si sarea. Amesteca usor pana se omogenizeaza.
Toarna compozitia in tava pregatita si coace timp de 25-30 de minute, pana cand o scobitoare introdusa in mijloc iese curata.
Lasa negresa sa se raceasca complet inainte de a o decora.

Bate smantana pentru frisca cu zaharul pudra si esenta de vanilie pana obtii o frisca ferma.

Intinde un strat subtire de frisca pe suprafata prajiturii.

Daca doresti, poti face si cateva dungi de ciocolata peste frisca. Topeste 50 de g ciocolata impreuna cu doua linguri de ulei, transfera intr-o punga si decoreaza.
Foloseste sacul de patiserie pentru a adauga cate o avelina de frisca deasupra.
Adauga un strop de gem pe fiecare avelina de frisca si, daca doresti, decoreaza cu frunze de menta pentru un aspect mai proaspat.
Taie negresa in patrate.
Aceasta negresa pufoasa este perfecta pentru un desert rapid si gustos, iar frisca si gemul adauga o nota delicata si aromata!

Incearca si reteta de negresa pufoasa si delicioasa cu cocos, negresa pufoasa de post sau negresa cu branza si cirese. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pui cu sparanghel si cartofi

Pui cu sparanghel si cartofi

Pui cu sparanghel si cartofi
Chiftelute de cartofi cu oua de prepelita si branza

Chiftelute de cartofi cu oua de prepelita si branza

Chiftelute de cartofi cu oua de prepelita si branza
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise