Negresa de post cu gem. Reteta simpla si economica

Incearca reteta noastra de negresa de post cu gem. Este o reteta simpla, economica, se face foarte usor si este delicioasa. Contine ingrediente simple precum apa minerala, gem, cacao si miez de nuca.

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa
Negresa de post cu gem. Reteta simpla si economica

Ingrediente

  • 2 cani cu varf de faina (350 g)
  • 1 cana de zahar (200 g)
  • 1 cana de apa minerala
  • o jumatate de cana de ulei
  • 1 borcan mic cu gem de prune (400 g)
  • 2 linguri cacao (50 g)
  • 100 g miez de nuca
  • 1 lingurita cu varf de bicarbonat de sodiu stins in putin otet
  • un praf de sare
  • zahar pudra vanilat pentru decor

Mod de preparare

Se amesteca zaharul si sarea cu apa minerala pana cand acestea se dizolva.

Adaugam esenta de rom, coaja de lamaie rasa, coaja de portocala rasa, zaharul vanilat, uleiul si gemul. Omogenizam bine.

Dupa omogenizare adaugam cacaoa, faina si bicarbonatul stins cu putin otet sau zeama de lamaie. Obtinem un aluat ca de chec, mai gros, dar care sa curga.

Miezul de nuca se prajeste cateva minute in cuptor dupa care il tocam si il adaugam in compozitie.

Se toarna compozitia intr-o tava de 20x30 cm, acoperita cu hartie de copt.

Se da tava la cuptor timp de 35-45 minute la 180 grade C.

Dupa ce sa racit prajitura, o taiem in forma dorita si o decoram cu zahar pudra vanilat.

Incercati si reteta de chec de post cu banane si nuci, foi de post pentru prajituri sau cornulete fragede de post. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise