O reteta foarte simpla pentru o prajiturica super gustoasa.
Fructele confiate se stropesc cu 100 ml alcool. Eu am folosit stafide, mango deshidratate si o punga de fructe mix tropical (de la Lidl), care in total aveau 350 gr.
Se preincalzeste cuptorul la foc mediu (appx 180 grade C).
Se amesteca intr-un vas toate ingredientele uscate (faina, praful de copt, bicarbonatul, coaja de portocala macinata, cea de lamaie, zaharul vanilat, amestecul de nuci si migdale macinate, cacao, pudra de roscove - se gaseste la magazinele tip Plafar, scortisoara). Se amesteca bine folosind un tel.
Apoi se adauga restul ingredientelor: apa, uleiul, fructele cu alcool cu tot, gemul. Doar dupa ce ati adaugat toate ingredientele “umede” incepeti sa amestecati usor cu o lingura sau o spatula.
Secretul acestui tip de prajitura este sa nu amestecati excesiv (in nici un caz cu mixerul), ci doar pana la omogenizare.
Se pune aluatul in tava si se coace 30-40 minute la foc mediu. Daca bagati o scobitoare in aluat ea trebuie sa ramana curata. Nu coaceti excesiv, astfel incat prajitura sa nu iasa uscata. Ea trebuie sa fie moale si pufoasa.
Dupa ce s-a racit presarati deasupra “cristale” de zahar, asa cum am facut eu, sau pudrati cu zahar. Se mai poate orna cu cacao sau nuca de cocos rasa.
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieIncearca reteta noastra de fursecuri fragede umplute cu gem: un desert simplu si delicios, perfect pentru orice ocazie. Afla...
Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii