Ingrediente
200 g unt (sau margarina, eu am folosit unt), 200 ml lapte, 250 g zahar, 250 g faina, 100 g cacao neagra de calitate superioara, 150 g nuci (eu am folosit cam 200 caci imi plac tare mult), 4 oua, 1 pliculet de praf de copt, 2 pliculete zahar vanilat, un strop de esenta de rom, Pentru sosul de cafea, 100g zahar tos, 150 g cafea naturala concentrata proaspat preparata, 2 linguri frisca lichida, 50 g unt, 3 lingurite rom de buna calitate, 1 lingurita amidon dizolvat in 2 lingurite de cafea rece, 1 plic zahar vanilat, 3 picaturi esenta de cafea (optional)
Dificultate: Medie | Timp: 45 min
71 voturi
Mod de preparare
Lasam prajitura la racit si apoi o taiem in patratele. Pentru sosul de cafea, intr-o craticioara punem zaharul pe foc si il lasam pana se caramelizeaza, turnam cu grija cafeaua peste caramel, amestecam bine si apoi adaugam cele 2 linguri de frisca lichida si untul. Adaugam zaharul vanilat, esenta de cafea (daca folositi) si romul, amestecam bine, iar la final adaugam amidonul dizolvat in 2 linguri de cafea lasam la foc mic pana se ingroasa sosul.
Lavinia Nitu , 04 august 2014
foarte gustos !
Maria Clipa , 01 iulie 2014
arata f bine
Lavinia , 19 mai 2014
O prajitura foarte gustoasa.Am urmat intocmai reteta si a iesit o bunatate de negresa!
Maria Telerar , 17 mai 2014
mipiace
Dana Tutuianu , 29 martie 2014
unde gasim esenta de cafea????
Gicu Pititu , 10 octombrie 2013
ce dimensiuni are tava? la aceasta compozitie :) vreau sa o fac!!!
Gabizza Sandovall , 09 octombrie 2013
O fac in acest weekend...
Alexandrina (Chef de cuisine) , 06 august 2013
Cat de bine arata!!
Andreea's Chinesefood (Chef de cuisine) , 05 martie 2011
Va multumesc fetelor! Va recomand din toata inima sa faceti prajiturica aceasta! Odata la ceva timp, merita gustata! Iar sosul de cafea este o nebunie!
mimi (Chef de cuisine) , 04 martie 2011
E mortala arata ff bine!!!! cum sa tii cura de slabire cand vezi o asemenea bunatate....bv draga si cred ca voi face o exceptie de la cura mea de dataa sta...
Lia Maria (Chef de cuisine) , 04 martie 2011
Cred ca e tare buna yumi,yumi. *****
mirey (Chef de cuisine) , 03 martie 2011
Arata foarte bine!Felicitari!