Negresa cu nuci si cirese

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Negresa cu nuci si cirese

Ingrediente

  • unt- 150 g
  • zahar brun- 150 g
  • oua - 3 buc.
  • cacao - 5 linguri
  • nuca macinata - 150 g
  • esenta de rom - 1 lingurita
  • faina - 150 g
  • praf de copt - o lingurita
  • cirese fara samburi - 300 g
  • Glazura:
  • ciocolata neagra - 80 g
  • smantana lichida pentru frisca - 100 ml

Mod de preparare

Mixati untul moale cu zaharul, apoi adaugati pe rand galbenusurile.

Adaugati nuca, esenta de rom si praful de cacao si incorporati usor.

Bateti albusurile spuma cu un praf de sare si adaugati-le peste compozitia de mai sus, amestecand usor, cu o spatula, de jos in sus.

Amestecati faina cu praful de copt si puneti putin cate putin peste compozitia de negresa, amestecand lejer cu spatula.

Tapetati o tava dreptunghiulara cu ulei si faina, turnati compozitia de negresa si presarati deasupra ciresele.

Ccoaceti in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 40 de minute si faceti testul cu scobitoarea.

Sscoateti negresa si lasati-o la racit, apoi taiati-o cuburi.

Pregatiti glazura, turnand smanatana fierbinte peste ciocolata rupta si omogenizati bine.

Gglazurati cuburile de negresa si serviti.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise