Se separa albusurile de galbenusuri apoi albusurile se bat spuma cu zaharul pana se topeste separat galbenusurile se freaca cu uleiul, laptele, praful de copt stins.
Se adauga albusurile batute spuma peste galbenusurile frecate cu celelalte ingrediente apoi se omogenizeaza compozitia si spre sfarsit se pune faina. Se amesteca bine apoi se pune compozitia intr-o tava unsa si tapetata pentru 30 de minute la foc potrivit.
Crema se prepara astfel:
Eu am facut crema dintr-un plic de crema din comert dar se poate prepara astfel:
Se bate cu mixerul untul cu zaharul si separat se prepara budinca cu instructiunile de pe plic se lasa sa se raceasca si se amesteca cu untul frecat bine cu zahar si esenta de venilie.
Eu am taiat blatul in doua si am pus crema dar se poate pune peste blat crema obtinuta si se da la rece pt 2-3 ore.
Glazura eu am facut dintr-un plic din comert; dar se poate prepara astfel:
se amesteca ciocolata si untul la foc foarte mic si cand se raceste putin, setoarna peste prajitura si se da la rece.
Pofta Buna!!!:)
Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustosIncearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...
Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasaIncearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...
Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii