Se freaca bine galbenusurile cu cele 100 grame unt si 250 grame zahar. Se adauga cacaua cernuta,praful de copt, apoi, rand pe rand,in portii mici, faina si laptele. Intr-o tava mare unsa si tapetata cu faina se coace.
In timp ce se coace blatul, se bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul, apoi deasupra unui vas cu apa clocotita se bate pana devine bezeaua tare si matasoasa. Se pune bezeaua fierbinte peste blatul copt si se pune tava inapoi in cuptor. Dupa 5 minute se opreste focul si fara a deschide cuptorul , se lasa prajitura sa se raceasca.
Se prepara glazura: Se amesteca zaharul, cacaua cu apa si se fierbe pana se ingroasa. cand firbe, se scoate de pe foc, se adauga untul si se amesteca pana incepe sa se raceasca. Se adauga peste bezea. Cand se raceste glazura prajitura se taie cuburi.
Va doresc pofta buna la ea!
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii