Zaharul, untul, laptele si cele 2 linguri de cacao se topesc la foc mic, pina dau in clocot. Din aceasta compozitie, se se pun de-o parte 15 linguri.
In restul, dupa ce e rece, se pun 4 galbenusuri, unul cite unul, amestecind tot timpul, niste vanilie (pentru mirosul galbenusurilor), se adauga apoi faina si praful de copt, nucile. Eu pun acum o lingurita de zeama de lamiie (pentru praful de copt), dar nu e ceva foarte important. Se omogenizeaza, se pun cele 4 albusuri batute spuma.
Compozitia se pune intr-o tava unsa (unt, margarina) si tapetata cu faina, sau hirtie de copt. Se coace la foc mediu (in cuptorul incalzit inainte), cca 45 minute.
Cele 15 linguri (crema, cred ca pot sa-i spun), pastrate, se pun pe foc, se adauga 50 g cacao (neaparat cernuta). Asta e glazura. Daca vi se pare prea groasa, puneti putina apa. Se da totul in 2-3 clocote.
Aceasta glazura se toarna (fierbinte), peste prajitura, imediat ce a fost scoasa din cuptor (deci, tot fierbinte). Se intinde apoi, prajitura se lasa sa se raceasca.
Rece, se taie, se orneaza dupa gust.
Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...
Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparatKaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii