Autor:
LUBITA (Chef de cuisine)
Reteta postata pe: 01 august 2017
Ingrediente
2 kg caise, aprox. 300 - 400 gr zahar (in functie de cat de dulci sunt), un praf sare
Dificultate: Redusa | Timp: 2h
Mod de preparare
Caisele spalate, curatate de samburi, se pun intr-un vas mare sa fiarba impreuna cu zahar dupa gust sau deloc daca sunt suficient de dulci si eu pun si cateva cristale de sare marina.
Dupa ce au fiert bine, se rastoarna in robot, piureul rezultat se trece prin sita pentru un nectar mai fin, se pune in sticle curate, se infileteaza bine capacele, apoi se fierb 1 h.
Se lasa in oala in care au fiert sa se raceasca pana a doua zi sau se scot si se tin in patura, apoi se depoziteaza in camara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Nectar de caise" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Sucuri si compoturi de fructe
Se spala caisele cu apa rece, apoi se rup in jumatati si se indeparteaza samburii.
Se pun intr-o
2 voturi
0 comentarii
1h 30 min
Sucuri si compoturi de fructe
1.Se prepara 2 blaturi,fiecare separat, din albusurile batute spuma tare cu un praf de sare si zahar,apoi
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate