Nectar de caise

Se spala caisele cu apa rece, apoi se rup in jumatati si se indeparteaza samburii.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Nectar de caise

Ingrediente

  • 2 kg caise foarte coapte si sanatoase
  • 1 kg zahar
  • 1 l apa

Mod de preparare

Se spala caisele cu apa rece, apoi se rup in jumatati si se indeparteaza samburii.

Se pun intr-o cratita cu fund dublu, apoi se adauga apa si se fierb in clocote, la foc domol, cca. 30 minute, dupa care se scurg de sucul lasat si se paseaza caisele sau se paseaza cu blenderul).

Caisele pasate se amesteca cu sucul scurs, se adauga si zaharul, apoi se pun din nou la fiert, cca o ora, la foc domol, amestecand din cand in cand.

Nectarul fierbinte se toarna in sticle curate si uscate cu filet, apoi se etanseizeaza cu capace si se asaza una langa alta, intr-o oala inalta in care am pus pe fundul ei o carpa de bumbac si am turnat apa calda pama aproape de gatul sticlelor si se lasa sa fiarba in clocote, la foc domol, cel putin 30 de minute.

Se scot sticlele din apa si se acopera cu un prosop gros si se lasa pana a 2 a zi sa se raceasca in voie, apoi se pot depozita in locuri racoroase, dar uscate.

In acelasi mod se poate prepara nectarul din orice fruct de sezon, reusita de a avea nectar proaspat pentru iarna este de 100%.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise