Se separa albusurile de galbenusuri.
Se separa albusurile de galbenusuri.
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul. Se adauga galbenusurile, untul topit, apa minerala si esenta de rom si se omogenizeaza. Se incorporeaza cacaua, faina (se adauga treptat) si praful de copt, amestecand usor, de jos in sus, cu o spatula din silicon. Se toarna aluatul intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor pana cand trece de testul scobitorii.
Intre timp, se pregateste crema.
Amidonul se amesteca cu putin lapte, iar restul laptelui se pune la foc intr-un vas impreuna cu galbenusurile, zaharul si esenta de vanilie. Cand laptele atinge punctul de fierbere se ia vasul de pe foc si se adauga laptele amestecat cu amidonul. Se pune vasul din nou la foc si se mesteca continuu cu un tel pana cand compozitia se ingroasa ca o budinca. Se lasa sa se raceasca.
Dupa ce blatul este gata, se lasa si acesta sa se raceasca.
Dupa aceea, blatul se taie circular pe deasupra (la 1-2 cm de margine), lasand partea de jos netaiata, si se scobeste.
Se spala zmeura si se pune in scobitura.
Intr-un castron se pune budinca racita si frisca lichida si se mixeaza. Crema astfel obtinuta se pune peste zmeura si se imbraca tot blatul cu ea.
Blatul scobit se marunteste si se imbraca tortul cu el. Se poate orna cu zmeura si frunze de roinita.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii