1.Muschiuletul se spala si se zvanta apoi se face cu un cutit ascutit,in partea superioara.
1.Muschiuletul se spala si se zvanta apoi se face cu un cutit ascutit,in partea superioara, o taietura pe mijlocul laturii lungi a carnii,fara a taia capetele,si usor cu un ciocan de snitele il batem cu grija, pentru fragezire apoi se sareaza si condimenteaza in interior si exterior.
2 Se da in cateva clocote mixul de fasole, se trece sub jet de apa rece,se scurge bine.Ceapa se taie marunt,galbiorii se preseaza usor in mana pentru a elimina cat mai multa saramura din ei.
Se incinge un strop de ulei de masline si se caleste un picafumatura taiata cubulete, fasolea,ceapa si galbiorii,se sareaza si condimenteaza apoi se acopera cu un capac sa le inabusim pana scade tot lichidul lasat de legume.Se da tigaia la o parte,se lasa sa se raceasca si se adauga mararul taiat fin si galbenusul de ou.
3.Cu aceasta umplutura se umple muschiuletul,se prinde partea taiata cu cate 2 scobitori,se infasoara in prapur si se pune in tava mai inalta(forma de chec).Deasupra se stropeste cu un pic de ulei de masline,condimente,cateii de usturoi feliati,amestecul de legume deshidratate si se presara si un pic de boia dulce(sau picanta,dupa gust),piperul boabe..Se toarna un pahar de apa(sau vin,dupa preferinta) si se acopera tava cu folie de aluminiu si se da la cuptor cca 25 minute apoi se ia folia si se mai lasa cca 15 minute,sa faca o crusta frumoasa deasupra.Cat este preparatul cald,se indeparteaza scobitorile de bambus.Se feliaza dupa ce s-a racit un pic.Este un aperitiv cald delicios pentru o masa festiva.
sfat;pentru a nu sta muschiuletul umplut prea mult in lichid(pana incepe sa colocoteasca)adaugam apa peste el fierbinte si scurtam durata de a sta acoperit in cuptor.
Pofta buna!
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii