Muschiulet de iepure cu sos de smantana si kaisser

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 muschiuleti de iepuri,
  • 1 pahar smantana (15% grasime),
  • 2 linguri ulei din samburi de struguri,
  • 1 pahar mic cu vin alb demisec,
  • legume de care dorim (morcovi, conopida, varza de Bruxelles),
  • sare,
  • piper proaspat macinat,
  • boabe de piper,
  • 2 foi de dafin,
  • coriandru uscat boabe,
  • menta verde,
  • 5 - 6 cateii de usturoi.

Mod de preparare

Se lasa muschiuletii de iepure o zi la marinat cu vin si cu tot felul de zarzavaturi taiate bucatele, boabe de piper, foi de dafin, usturoi si sare. Se scot si se impaneaza cu kaisser afumat si cu usturoi. Se asaza muschiuletii in tava pe un strat din zarzavatul in care s-au marinat, se toarna deasupra uleiul incins si se dau la cuptor. Se mai adauga putina apa si se stropesc cit mai des cu vin alb. Cind sunt aproape gata, se adauga un pahar mic cu vin (in care s-au marinat muschiuleti cel putin 24 de ore). Se mai lasa sa fiarba putin, pentru ca sa le scada sosul. Se scot muschiuletii, se strecoara sosul, se amesteca cu smantina in care s-a pus un praf de faina (o lingurita de amidon alimentar) si se lasa sa mai dea citeva clocote. Se asaza muschiul in farfuria de servit, se toarna sosul cu smintina deasupra si se serveste, cu o garnitura de legume sote.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise