1)Pt.marinata:se face cateva crestaturi in carne,se condimenteaza cu sare,piper,usturoiul pisat,pasta de ardei,foi dafin,5 linguri ulei de masline.Se lasa cateva ore la rece,sau mai multe...2)Se scoate carnea,se adauga peste ceapa taiata gros,restul de ulei si vinul.Se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor.Din cand in cand se stropeste carnea cu propriul sos si se intoarce,se ia folia si se mai lasa cca 15min.Calda carnea se scoate pe un tocator si se taie felii.Se pune pe platou,deasupra se pune sosul de carne cat va place sau il puneti intr-o sosiera.4)Cartofi rondele(puteti taia jumate din ei in sferturi)se frig in ulei,la cine ii place poate pune o lingurita de ceai de colorant alimentar galben-orange, curry sau sofran(açafrao).Se pun intr-un vas tapetat cu hartie absorbanta.5)Intr-o tigaie antiaderenta se pun la foc mic 2 lingurite de ulei de masline si 2 dinti de usturoi zdrobiti usor cu mana sau cutitul,coaja de lamaie si sucul,3 dl(18 linguri)smantana culinara,sare,piper.Se lasa sa fiarba cateva min.pana se ingroasa.Carnea se serveste alaturi de cartofi,peste care se pune sosul si salata(eu am optat pt varza mov),am condimentat-o cu ulei vegetal,otet,sare fina,piper boabe si macinat.Pofta buna!
O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazieCeapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii