Muschiul de vaca se portioneaza , cate 2 transe la o portie, se aromeaza cu sare , piper si rozmarin si se soteaza la tigaie pe o parte si pe alta, pana cand capata culoarea aurie ( sau in functie de preferinte).Se scoate separat. In tigaia unde s-a prajit carnea se face sosul astfel: se amesteca jiul ( sucul ) din tigaie cu fructe de padure zdrobite ( piure), se adauga vin rosu , putin bulion si sare. Se lasa sa fiarba pana ce se obtine consistenta necesara.
Spanacul se gateste in putin unt cu usturoi tocat marunt, suc de lamaie, sare si putina nucsoara.
Anghinarea se spala si se trage la tigaie in putin unt.
Cartofii noi se spala bine, se baga la copt la cuptor, pana ce se inmoaie, apoi se taie pe din doua si se combina cu felii de dovlecei facute in prealabil pe gratar.
Baconul se feliaza in transe subtiri si se prajeste in ulei.
Pe mijocul farfuriei se pune anghinarea umpluta cu spanac, deasupra se pune carnea, iar de jur-imprejur se pun turnuletele de cartofi si fructe de padure proaspete. Se orneaza cu sos si cu bucati de bacon.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii