Muschi de porc cu sos de mustar

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa
Muschi de porc cu sos de mustar

Ingrediente

  • 1 bucata muschi de porc de 1kg
  • Unt pentru prajit
  • 2 linguri mustar de Dijon ( daca nu va place folositi normal )
  • 3 salote
  • Cimbru
  • 2-3 foi de dafin
  • 100 ml smantana lichida
  • 150 ml vin alb
  • 150 ml apa
  • Jumatate cub de vita / 50 ml supa de vita (sau alt inlocuitor, pasta sau ce folositi de obicei ) )
  • Sare
  • Piper

Mod de preparare

Condimentati carnea pe ambele parti cu putina sare si piper.

Intr-o tigaie/craticioara ( Nu de telfon si nu mult mai mare decat carnea. Ideea este ca pe fundul recipientului sa ramana acea prajeala ) incingeti untul si asezati carnea cu partea cu mai multa grasime in jos.

Taiati esalotele in 3-4 felii si adaugati-le de jur imprejurul carnii apoi cimbrul si foile de dafin.

Lasati carnea la prajit la foc mediu timp de 5 minute pe fiecare parte.

Puneti un capac pe tigaie si lasati la foc mediu-mic timp de 25-30 de minute.

Dati capacul la o parte si daca este prea mult lichid mariti focul pana sosul este putin lipit de tigaie.

Verificati carnea ( daca este roz pal in interior este ok dar sa nu fie cruda ) daca este facuta suficient o ungeti deasupra cu o lingura de mustar si o scoateti pe o farfurie pe care o acoperiti cu o folie de aluminium.

Sosul:

Adaugati apa peste sosul ( prajeala ) din tigaie, apoi vinul si cealalta lingura de mustar, cubul de vita si smantana. Amestecati bine dupa fiecare si dati la o parte de pe foc.

Treceti sosul printr-o strecuratoare.

Taiati carnea si serviti cu sosul deasupra, langa cartofi natur si daca va place o lingura de mustar cu boabe intregi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise