Musaca de vinete cu carne de pui

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Musaca de vinete cu carne de pui

Ingrediente

  • 2 vinete mijlocii
  • 1 piept de pui (aprox. 1/2 kg)
  • 1-2 rosii
  • 1 ceapa
  • sos de tomate
  • ulei (de masline)
  • faina
  • lapte
  • cascaval
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Vinetele se spala, (daca preferati le curatati), se taie rondele de aproximativ 1 cm care se sareaza bine si se lasa 30 de minute cu sare. Carnea de pui se macina. Ceapa se taie marunt si se caleste in putin ulei, apoi se adauga carnea macinata si cand e gata - condimente, putin sos de rosii si se lasa sa mai dea cateva clocote. Vinetele se spala si se scurg bine. Intr-o tigaie se incinge ulei de masline, feliile de vinete se dau pe ambele parti prin faina si se prajesc in ulei pana se moaie si intra furculita usor in ele. Se scurg de ulei pe servete de hartie. Se prepara un sos bechamel astfel. Putin ulei se amesteca cu o lingura de faina si se pune pe foc. Se stinge cu lapte cald si se amesteca bine sa nu formeze cocoloase. Se fierbe putin la foc mic. Intr-o tava termorezistenta se pune pe fund jumatate din sosul bechamel. Apoi se pun jumatate din feliile de vinete, sosul de carne si din nou vinete. Rosiile se spala si se taie rondele. Se aseaza deasupra - cate o rondea de rosie pe o rondea de vanata pentru a fi mai aspectoase la servire. Se acopera cu restul de sos. Se coace in cuptorul incins, la foc mediu-mare aproximativ 20-25 de minute. Apoi se rade cascaval deasupra si se mai pune 5 minute la cuptor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise