Musaca de vinete

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Musaca de vinete

Ingrediente

  • - 2-3 vinete
  • - ulei de masline
  • -sare
  • Sos
  • - 350 g carne tocata vitel
  • - 2 bucati praz (partea alba)
  • - 2-3 catei de usturoi
  • - 2 conserve pasata de rosii
  • - cateva frunze de busuioc
  • - sare, piper
  • - 2 bulgari mozzarella
  • - parmezan ras

Mod de preparare

Vinete faine la magazin, busuioc in solar, carnita de vitel....era clar ca trebuia s-o fac. Si-am facut-o! :)

Mod de preparare:

- Se incepe cu vinetele, care se spala, se sterg si se taie felii de 1 cm.Se sareaza si se lasa la scurs intr-o strecuratoare.

- Se taie marunt prazul si se toaca usturoiul. Incingeti putin ulei de masline si caliti legumele. Apoi se adauga carnita si se lasa pe foc 5-6 min amestecand in continuu, Stingeti cu rosii, iar dupa ce incepe sa fiarba acoperiti partial cu un capac. Spre final se adauga frunzele de busuioc si se condimenteaza cu sare si piper.

- Vinetele se sterg cu un servet de bucatarie si se pun intr-un bol mare. Se stropesc cu ulei de masline si se rumenesc bine pe ambele parti intr-o tigaie anti-aderenta. Asezati apoi intr-un vas, dupa placul vostru, vinetele si sosul alternand cu mozzarella si parmezan ras. Dati la cuptorul preincalzit la 180 C pentru 30 de minute si serviti calde cu o paine de calitate.

Mai multe detalii gasiti aici: http://3sisterscooking.blogspot.ro/2014/04/musaca-de-vinete.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise