musaca de cartofi si vinete

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 0,500 g carne tocata amestec porc vita
  • 1 kg cartofi
  • 2 cepe
  • 2 oua
  • 1 vinata mica
  • 2 ardeigrasi
  • 4 rosi
  • 6 linguri ulei
  • 1 legatura patrunjel
  • 2 linguri faina
  • 0,500 ml apa
  • 0,050 g cascaval
  • piper sare dupa gust
  • sosulde rosi
  • 0,500 rosi
  • 0,200 apa
  • 1 lingura faina
  • 1 lingurita zahar
  • sare, piper,nucsoara
  • 2 linguri ulei

Mod de preparare

cartofi se curata de coaja se spala si se taie feli rotunde

intr-un castronel se pun 4 linguri de ulei feliile de cartofi si se amesteca

feliile unse se pun intr-o tava de copt si se pun la cuptor sa se rumeneasca

vinata se decojestese taie rondele se presara cu sare

ceapa se taie marunt se pune intr-o tigaie cu 2 linguri de ulei si cu 2 linguri de apa se inabuse daca e cazul se mai adauga apa

cind ceapa a devenit sticloasa se adauga carnea se mai inabuse 10 minute mestecind continu , sarea piperul nucsoara citeva fire de patrunjel taiat marunt si ouale

se adauga la carne,se amesteca bine

se spala feliile de vinete se scurg de apa

intr-o cratita se aseaza feliile de cartofi rumeniti intercalati cu feliile de vinete,peste ei se pun rondele de ardei si rondele de rosi,se pune carnea preparata, alt rind de cartofi,felii de ardei de rosi

in apa se dizolva faina se toarna peste musaca se rade cascavalul si se da la cuptor pentru 30-40 minute

sosul de rosi

rosile se pun in blender si se fac suc

intr-o tigaie se pune uleiul lungurita de zahar sucul de rosi faina dizolvata in apa condimentele si se fierb la foc mic 30 minute

musacaua se serveste calda cu sosul de rosi deasupra ,smintina si patrunjeltocat marunt

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise