Musaca de cartofi cu carne tocata

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Musaca de cartofi cu carne tocata

Ingrediente

  • 500g carne de porc tocata
  • 800 g cartofi
  • o ceapa
  • 150 ml suc de rosii
  • o linguri smanana
  • 150 ml supa de carne (apa)
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 1legatura patrunjel
  • ulei
  • o linguria pesmet

Mod de preparare

Curatam cartofii,ii spalam si ii taiem felii.Ii prajim in ulei si ii scoatem pe prosoape de hartie la scurs.

Punem intr-o cratita 3 linguri de ulei si adaugam ceapa tocata marunt.Cand s-a inmuiat, adaugam canea si lasam la calit 5-10 minute. Adaugam sucul de rosii,condimentam cu cimbru ,sare ,piper si lasam la fiert sa scada tot lichidul. Dam cratita deoparte si adaugam ½ legatura de patrunjel. Cand se racoreste adaugam un ou in compozitie si omogenizam bine.

Ungem un vas cu ulei si-l tapetam cu pesmet.Asezam un rand de cartofi, carnea si iarasi un rand de cartofi.Turnam supa de carne(apa) si dam vasul la cuptor pentru cca 30 minute.Dupa expirarea timpului,batem un ou cu smanana si turnam peste musaca. Mai lasam la cuptor pana comozitia de ou se incheaga.Presaram restul de patrunjel tocat. Se serveste calda, alaturi de o salata sau muraturi. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise