Se curata cartofii de coaja,se taie felii si se fierb putin in apa cu sare(atentie sa nu se farame).Dupa ce-au fiert se lasa cartofii la racit.Intre timp,se toaca ceapa fin si impreuna cu morcovul ras fin se calesc usor intr-o cratita cu ulei.Se adauga carnea tocata,se amesteca mereu pana ce carnea isi schimba culoarea in intregime. Cand carnea s-a albit si si-a lasat zeama,se adauga rosiile din conserva (daca sunt intregi ,se taie cuburi foarte mici).Se amesteca bine si se mai tine pe foc inca 10 minute,timp in care se spala verdeata si se toaca marunt,apoi se adauga in compozitia de carne.Se adauga sare,piper dupa gust,se amesteca din nou,se mai lasa sa dea cateva clocote,pana compozitia a pierdut lichidul.Se raceste compozitia si apoi se adauga 2 sau 3 oua batute (depinde de marime).
Intr-o forma sau cratita,unsa cu ulei/unt,se aseaza un rand de felii de cartofi,un strat de compozitie de carne,apoi alt rand de felii de cartofi,pana se termina cartofii si compozitia de carne (ultimul strat trebuie sa fie de cartofi.Deasupra ultimului strat de cartofi se toarna un sos de smantana,compus din smanatana,amestecata cu 1 ou sau 2 si cascaval ras. Se adauga un pic de sare si piper,dupa gust.Se omogenizeaza compozitia sosului si se toarna uniform peste ultimul strat de cartofi.La sfarsit,se aseaza feliile/cubuletele de mozzarella pe intreaga suprafata a musacalei. Se da la cuptorul preincalzit in jur de o ora,la 160-170 grade Celsius,pana prinde crusta aramie. Este minunata. Va doresc pofta buna!
Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...
Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparatKaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii