Musaca de carne cu dovlecei si vinete

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Musaca de carne cu dovlecei si vinete

Ingrediente

  • Compozitia e minunata si merge si la o musaca cu cartofi
  • 2 vinete potrivite
  • 2 dovlecei mai mari
  • 500 gr carne tocata porc si vita
  • 1 ceapa rosie mare
  • 1 morcov mic
  • 3 catei mari de usturoi
  • busuioc proaspat sau uscat
  • ulei de masline
  • 4 rosii mari
  • 2-3 linguri pasta concentrata de tomate
  • 1 cana mare de vin rosu sec
  • condimente: sare, piper alb, nucsoara, oregano, scortisoara, dafin, cimbru, boia, curry, turmeric, coriandru
  • 200 gr branza rasa, mozzarela sau cascaval

Mod de preparare

Dovleceii si vinetele necuratate de coaja se presara cu putina sare si condimente si se lasa acoperite cu o greutate sa se scurga de zeama. Se scurg dupa care se trag putin in tigaie sa se inmoaie, se pot pune si pe gratar. Calim usturoiul zdrobit cu lama unui cutin impreuna cu dafin si coriandru. Adaugam ceapa tocata marunt si dupa ce am calit-o bine continuam cu morcovul si apoi carnea. Adaugam piper, cimbru si busuioc. Urmeaza rosiile mixate si dupa 5 minute punem vinul. Potrivim de sare, boia si curry. Adaugam restul de condimente dupa gust, bulionul si lasam sa scada bine. Asezam intr-o tava: un rand dovlecei, 1/2 din carne, branza, vinete, restul de carne, dovlecei si iar branza. Acoperim cu folie si dam 60 min la 200 de grade. Dupa 30 de minute inlaturam folia si lasam sa se rumeneasca frumos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise