Musaca cu piure de cartofi

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Musaca cu piure de cartofi

Ingrediente

  • Pt piure:
  • 1 kg cartofi
  • 50 g unt
  • 100 ml lapte
  • sare
  • Pt. umplutura:
  • 600 g carne tocata (vita si porc)
  • 2 cepe potrivite
  • 3 catei de usturoi
  • 150 ml supa (apa)
  • o lingura bulion
  • 4 linguri ulei
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • 5 fire marar si patrunjel
  • Pt. uns si tapetat vasul:
  • unt cat o nuca
  • 2 linguri pesmet
  • Pt. crusta:
  • un ou
  • boia iute (optional)

Mod de preparare

Pentru piure: cartofii curatati de coaja si spalati se taie in bucati potrivite si se pun la fiert in apa cu un praf de sare. Ii lasam sa fiarba la foc mediu pana cand incep sa se sfarame. . Indepartam spuma care se formeaza. Cand au fiert, se scurge apa si se paseaza cartofii adaugand untul, laptele cald , sare si piper dupa gust.

Pt. umputura: intr-o cratita adaugam cele 4 linguri de ulei, punem la calit ceapa si usturoiul, tocate marunt. Adaugam carnea tocata, amestecam sa se desfaca si o calim pana scade zeama lasata. Adaugam supa, acoperim cu capac si lasam sa fiarba la foc mic in jur de 25-30 minute pana carnea este bine preparata. La sfarsit punem bulionul, verdeata ,asezonam cu sare si piper si mai lasam sa dea cateva clocote. Cand se racoreste adaugam oul si amestecam bine.

Ungem un vas cu unt si il tapatem cu pesmet .Asezam jumatate din piure, apoi adaugam amestecul de carne si acoperim cu restul de piure. Se introduce vasul pentru15-20 minute in cuptorul preincalzit in prealabil,apoi se scoate si se toarna deasupra oul batut. Se reintroduce vasul in cuptor pana se rumeneste usor crusta din ou .Cand este gata, presaram deasupra boia de ardei ( optional)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise