Pentru piure: cartofii curatati de coaja si spalati se taie in bucati potrivite si se pun la fiert in apa cu un praf de sare. Ii lasam sa fiarba la foc mediu pana cand incep sa se sfarame. . Indepartam spuma care se formeaza. Cand au fiert, se scurge apa si se paseaza cartofii adaugand untul, laptele cald , sare si piper dupa gust.
Pt. umputura: intr-o cratita adaugam cele 4 linguri de ulei, punem la calit ceapa si usturoiul, tocate marunt. Adaugam carnea tocata, amestecam sa se desfaca si o calim pana scade zeama lasata. Adaugam supa, acoperim cu capac si lasam sa fiarba la foc mic in jur de 25-30 minute pana carnea este bine preparata. La sfarsit punem bulionul, verdeata ,asezonam cu sare si piper si mai lasam sa dea cateva clocote. Cand se racoreste adaugam oul si amestecam bine.
Ungem un vas cu unt si il tapatem cu pesmet .Asezam jumatate din piure, apoi adaugam amestecul de carne si acoperim cu restul de piure. Se introduce vasul pentru15-20 minute in cuptorul preincalzit in prealabil,apoi se scoate si se toarna deasupra oul batut. Se reintroduce vasul in cuptor pana se rumeneste usor crusta din ou .Cand este gata, presaram deasupra boia de ardei ( optional)
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii