Musaca cu dovlecei si carne tocata de curcan

Carnea tocata se pune intr-un castron si se amesteca cu sare.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Musaca cu dovlecei si carne tocata de curcan

Ingrediente

  • 500 g carne tocata de curcan
  • 2 dovlecei mai mari
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras rosu
  • 500 ml suc de rosii
  • 4 rosii mari
  • 200 g smantana(1cutie mica)
  • 2 oua
  • 20 ml ulei
  • sare
  • piper
  • putin cimbru
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Carnea tocata se pune intr-un castron si se amesteca cu sare, piper, putin cimbru, verdeata taiata marunt, ardeiul gras taiat in cubulete mici, se rastoarna apoi in tigaia cu ulei incins, se amesteca sa nu se lipeasca, iar cand carnea a devenit albicioasa si apa s-a evaporat, se adauga 1 pahar cu apa, 1 ceasca cu suc de rosii si se lasa pe foc mic pana scade, iar dupa acest timp, se potriveste de gust si se lasa deoparte.

In acest timp, dovlecelul taiat in jumatate pe latime, apoi fiecare jumatate in felii subtiri, se pudreaza cu sare si se lasa pe un tocator inclinat sa se scurga.

Se prajesc feliile de dovlecel in ulei sau foarte bine se pot pune in tava pe hartie de copt, la cuptor.

Intr-un castron, se bat bine ouale si se amesteca cu smantana.

In tava sau un alt vas termorezistent, se pun cateva linguri cu suc de rosii, apoi rondele de rosii, felii de dovlecel, apoi carnea, peste carne cateva linguri de smantana cu ou, din nou felii de dovlecel, rondele de rosii, deasupra se rastoarna restul de smantana amestecat cu restul de suc de rosii, apoi la cuptor, la foc mic 1 h.

Dupa ce s-a racit, se taie si se serveste.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise