Musaca cu carne de curcan

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg cartofi rosii.
  • 500-600 carne de curcan.
  • 2 cepe rosii.
  • 1 ardei gras rosu.
  • 250 ml suc de rosii.
  • 200 ml smantana,15% grasime.
  • 4 oua.
  • 4 linguri ulei din samburi de struguri.
  • 25 g faina(sau amidon alimentar).
  • vegeta fara sare, piper proaspat macinat, patrunjel verde.

Mod de preparare

Se pregateste carnea pentru musaca. Vom toca carnea la robot sau la blender. Vom praji putin ceapa in ulei din samburi de struguri, ardeiul taiat felioare, cu vegeta fara sare. Se tine pe foc pana scade si se prajeste un pic carnea, apoi se adauga sucul de rosii si se lasa sa scada. Cand este suficient de scazuta se ia de pe foc, se amesteca cu ouale, smantana, faina, piperul. Pentru musaca se poate folosi si carne de vitel sau piept de pui (carnea de curcan este mai gustoasa).

Se pregatesc cartofii astfel: se curata cartofii, se taie felii de 1 cm grosime si se prajesc in ulei. Se aranjeaza cartofii prajiti intr-un strat pe fundul unei cratite, se pune un strat de compozitie de carne pentru musaca, se continua cu cartofi si carne pana se termina compozitia. Deasupra musacalei se aseaza un ultim strat de cartofi, se presara cascaval ras si se da cratita cu musaca la cuptor 30 minute, sa scada si sa capete o culoare frumoasa. Musacaua se serveste fierbinte, presarata cu patrunjel tocat. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise