Mus de gutui cu nuci

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg gutui (3 gutui mari),
  • 175 ml vin alb,
  • 100 g zahar candel,
  • zeama de lamaie,
  • 50g nuci,
  • 1 lingurita scortisoara pisata.

Mod de preparare

Gutuile se taie in doua se scot samburii, apoi se taie bucatele.

Se pun intr-un vas, se toarna peste ele vinul si zaharul si se fierb 30 minute.

Se zdrobesc gutuile si se face din ele un piure, adaugand zeama in care au fiert si zeama de lamaie.

Nucile macinate se amesteca cu piureul de gutui si scortisoara.

Musul de gutui se serveste cu inghetata de vanilie, la clatite sau cu branza de vaci amestecata cu iaurt.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise