Muraturi asortate la borcan

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Muraturi asortate la borcan

Ingrediente

  • 15 kg gogonele
  • 4 buc mari conopida
  • 2 buc telina radacina
  • 2 buc sfecla rosie
  • 5 kg castraveti
  • 1 kg ciuperci champignon
  • 4 buc ceapa - alba sau rosie
  • 5 buc morcovi
  • 2 buc dovlecei
  • 1 litru otet din vin, sare, 1 pg. boabe mustar, 20 foi de dafin, usturoi, frunze de telina, marar uscat, hrean

Mod de preparare

Se spala toate legumele. Morcovii, sfecla rosie, ceapa si telina radacina se curata de coaja.

Se folosesc de preferinta borcane de 5 litri.Se taie rondele morcovii, se taie solzi ceapa, se taie rondele sfecla, se taie in jumatate ciupercile, se taie rondele telina , se rupe buchetele mici conopida, se taie rondele dovleceii.

Se pune pe fundul borcanului un fir de telina frunze.Se pun in borcane legumele, de preferinta in mijlocul borcanului se aseaza gogonelele si castravetii, iar pe margine se aseaza rondelele de morcovi, telina, dovlecei si sfecla, bucatele de ceapa si conopida si jumatatile de ciuperci.

Cateii de usturoi se taie in jumatate si se pun cate 5-6 jumatati la borcan, impreuna cu betigase de hrean.Deasupra se pune un manunchi mic de marar uscat.

Dupa ce s-au umplut borcanele, se pun 20 litri apa intr-o oala la fiert. Se adauga 1 litru otet din vin, boabele de mustar, foile de dafin si se lasa pana clocoteste.

Se ia oala de pe foc, se lasa putin la racit, apoi se pune amestecul cu polonicul in borcane si se lasa 24 de ore descoperite. A doua zi se completeaza amestecul , se inchid borcanele si se pun in camara.

Pofta buna !!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise