Se spala bine legumele care trebuie sa fie proaspete, fara negrituri. Se curata de coaja morcovii, telina, ghimbirul, sfecla si gutuia.Se scot semintele de la gogosar si se taie felii. Se taie sfecla cubulete si cateva inimioare, apoi telina si gutuia felii subtiri, morcovii rondele, ghimbirul cubulete, ceapa rosie se curata de frunzele uscate si se taie rondele mari. Conopida se curata de frunze si cotor si se desface in buchetele mici. Usturoiul se curata de frunze si se desface in graunti. Se pregatesc borcanele, uscate si curate. Se aseaza pe fundul fiecarui borcan felii de gutuie si cubulete de ghimbir. Se indeasa bine legumele, lasand pe exteriorul borcanului cate o inimioara de sfecla si alternand pe cat posibil culorile. Se face apoi zeama din apa cam 3 l cu 2 linguri si jumatate de sare grunjoasa, o cana de otet si 2 de zahar. Se adaga boabele de mustar si cele de piper, cam cate o lingura plina din fiecare, apoi 3 frunze de dafin. Se amesteca pana se topeste sarea si zaharul, se da un clocot apoi se lasa sa se raceasca. Se adauga cu un polonic peste legume cand este calduta. Se umplu, se pun capacele, se acopera cu o paturica si cand s-au racit se baga la rece la camara.
Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...
Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparatKaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii