Muraturi asortate, conservate in saramura

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Muraturi asortate, conservate in saramura

Ingrediente

  • 2 buc . conopida de marime medie
  • 2 buc. sfecla rosie de marime medie
  • 1/2 kg castraveti
  • 2 buc. ardei iute ( se poate reduce cantitatea daca nu se doreste foarte iute )
  • 1 bucata maricica hrean
  • marar uscat , bete + floare
  • bobite de mustar
  • frunze de visin
  • sare
  • apa

Mod de preparare

Conopida se desparte in bucatele, se spala si se tine 30 min. in apa cu sare pentru a elimina viermisorii in cazul in care are.

Sfecla se curata , se spala si se taie rondele.

Castravetii se spala si se taie rondele.

Ardeiul iute se spala si se taie in rondele mici.

Hreanul se curata de coaja si se taie fasii subtiri.

Se asaza pe fundul borcanului cateva bobite de mustar si florile uscate de marar apoi se pune un rand de conopida , ardei iute , sfecla rosie , castraveti. Hreanul se aranjeaza printre legume . Frunzele de visin se pun deasupra apoi urmeaza betele de marar, fixand bine compozitia din borcan cu ele pentru a nu se ridica la suprafata cand se toarna saramura.

Se prepara o saramura din o lingura de sare la 1 l de apa, se fierbe pana se dizolva sarea dupa care se toarna fierbinte in borcane si se inchid cu capac etans .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise