Muffins ( globetrotters) au fost la început biscuiti englezesti pt. ceai, pe care primi misionari iau introdus în America.
Cu timpul au apãrut muffins dulci sau sãrati ( bacon, legume...)fiecare regiune a creat propria specialitate : sirop de artar în New Ingland, piersici( Georgia),ardei iute si fãinã de porumb în New Mexico...
Prepararea lor este foarte simplã, nu este nevoie de mixer.
Nu trebuie amestecat mult aluatul trebuie pus la copt imediat,altfel vor iesi seci si tari.
Muffinsi pot fi deasemenea congelati în pungi de plastic pe un timp de maxim 3 luni.
Topping
top de "icing" fãcutã din zahãr pudrã cu cremã de brânzã
festivi: friscã, cremã de unt, figuri din pastã americanã.
favoriti copiilor: trasi prin ciocolatã
Pentru cã este încã varã la noi, chiar cã iarna se lasã asteptatã...am hotãrât sã pregãtesc muffins îmbãtati de atâta petrecere.
De fapt am fãcut caipirinha si am copt-o :)i-am pregãtit seara si dimineata i-am si dus la plajã ( de acolo si umbrelutele):))
Toppingul l-am pregãtit sã semene cu steagul Braziliei.
Sper sã vã placã.
1) Pre-încãlzeste cuptorul la 180ºC si unge formele.
2) Spalã limetele, rade coaja apoi stoarce-le de suc.
Pãstreazã 2 linguri de supã de suc.
Amestecã coaja rasã cu fãina, praful de copt, fulgi si ciocolata.
3) Bate oul cu sucul, alcoolul si zahãrul vanilat; adaugã zahãrul, uleiul si iaurtul.
Adaugã la amestecul de fãinã si amestecã cât sã se umezeascã ingredientele seci.
4) Pune cantitãti egale de aluat în forme si lasã la copt cam 20 min, la mijlocul cuptorului.
Scoate-i si dezinformeazã-i dupã 5 minute.
5) Din cantitatea de zahãr pudrã, pãstreazã 2 linguri.
Restul se amestecã cu sucul de lime pãstrat la care se pune colorant verde, pânã se obtine culoarea de verde intens.
Acoperã muffins cu acest preparat si lasã sã sece putin, presarã zahãr pudrã si fulgi de porumb.
Decoreazã cu umbrelute:)
www.cozinhaderamona.blogspot.com
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii