Muffins de Caipirinha

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Muffins de Caipirinha

Ingrediente

  • Pentru 12 unitãti
  • margarinã pt uns forma sau formele
  • 3 limete si 260 gr fãinã
  • 2 lingurite ( de ceai) praf de copt
  • 50 gr fulgi de porumb
  • 50 gr ciocolatã albã rasã
  • 150 gr zahãr brun
  • 1 plic zahãr vanilat
  • 100 ml ulei
  • 300 gr iaurt natural
  • 50 ml cachaça ( bãuturã brazilianã spirtuasã din trestie de zahãr)
  • 150 gr zahãr pudrã
  • colorant alimentar verde
  • fulgi de porumb

Mod de preparare

Muffins ( globetrotters) au fost la început biscuiti englezesti pt. ceai, pe care primi misionari iau introdus în America.

Cu timpul au apãrut muffins dulci sau sãrati ( bacon, legume...)fiecare regiune a creat propria specialitate : sirop de artar în New Ingland, piersici( Georgia),ardei iute si fãinã de porumb în New Mexico...

Prepararea lor este foarte simplã, nu este nevoie de mixer.

Nu trebuie amestecat mult aluatul trebuie pus la copt imediat,altfel vor iesi seci si tari.

Muffinsi pot fi deasemenea congelati în pungi de plastic pe un timp de maxim 3 luni.

Topping

top de "icing" fãcutã din zahãr pudrã cu cremã de brânzã

festivi: friscã, cremã de unt, figuri din pastã americanã.

favoriti copiilor: trasi prin ciocolatã

Pentru cã este încã varã la noi, chiar cã iarna se lasã asteptatã...am hotãrât sã pregãtesc muffins îmbãtati de atâta petrecere.

De fapt am fãcut caipirinha si am copt-o :)i-am pregãtit seara si dimineata i-am si dus la plajã ( de acolo si umbrelutele):))

Toppingul l-am pregãtit sã semene cu steagul Braziliei.

Sper sã vã placã.

1) Pre-încãlzeste cuptorul la 180ºC si unge formele.

2) Spalã limetele, rade coaja apoi stoarce-le de suc.

Pãstreazã 2 linguri de supã de suc.

Amestecã coaja rasã cu fãina, praful de copt, fulgi si ciocolata.

3) Bate oul cu sucul, alcoolul si zahãrul vanilat; adaugã zahãrul, uleiul si iaurtul.

Adaugã la amestecul de fãinã si amestecã cât sã se umezeascã ingredientele seci.

4) Pune cantitãti egale de aluat în forme si lasã la copt cam 20 min, la mijlocul cuptorului.

Scoate-i si dezinformeazã-i dupã 5 minute.

5) Din cantitatea de zahãr pudrã, pãstreazã 2 linguri.

Restul se amestecã cu sucul de lime pãstrat la care se pune colorant verde, pânã se obtine culoarea de verde intens.

Acoperã muffins cu acest preparat si lasã sã sece putin, presarã zahãr pudrã si fulgi de porumb.

Decoreazã cu umbrelute:)

www.cozinhaderamona.blogspot.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise