Se preincalzeste cuptorul. Se amesteca 200 g unt cu zaharul tos pana se albeste ( eu le-am amestecat in robotul de bucatarie, aproximativ 5 min. la viteza cea mai mare). Se adauga ouale, pe rand, amestecand bine dupa fiecare. In compozitie se adauga laptele de cocos, se amesteca 2 - 3 secunde. Compozitia de oua se scoate din robotul de bucatarie si se transfera intr-un castron mai mare. Separat se amesteca ingredientele solide: faina, praful de copt, sarea si fulgii de cocos. Se adauga la compozitia de oua, amestecand usor cu o lingura. Cu o lingura se pune aluat in formele de briose captusite cu hartie speciala. Briosele se lasa la cuptor aproximativ 15 - 20 minute, se scot din cuptor, dupa care se lasa sa se raceasca. Crema de branza se bate cu untul ramas, vanilia si extractul de migdale; se adauga treptat zaharul pudra, si se continua amestecarea pana ce devine cremos. Se scot briosele din forme si fiecare se orneaza cu crema. Deasupra am presarat nuca de cocos atat crudă, cât si putin prajita, mai mult pentru efectul obtinut.
O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazieCeapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii