Migdalele sunt printre favoritele mele, mai ales in prajiturici si pentru ca maine voi face o vizita unei persoane foarte dragi sufletului meu, m-am gindit ca ar fi minunat sa avem linga ceasca cu ceai ceva deosebit sa savuram. :)
Dar hai sa vedem cum sepregatesc frumusetile astea.
Se mixeaza untul cu zaharul pina devine spumos, se adauga ouăle si se mixeaza pina la incorporare, apoi esenta de migdale si laptele. Se cerne faina impreuna cu praful de copt si apoi se adauga in compozitie. Se amesteca foarte bine pina se incorporeaza si avem un aluat de consistenta unei smantani groase. Cu ajutorul unei linguri punem compozitie in formele de muffins cam 3/4 sa fie pline si dam la cuptor pentru 15-20 minute la 180”C. Nu uitati sa faceti testul cu scobitoarea pentru ca nu toate cuptoarele functioneaza la fel.
Din cantitatile date mie mi-au iesit 18 muffins de marime medie. Cit se racesc avem timp sa facem glazura. Mixam foarte bine untul si in 5-6 etape incorporam zaharul pudra alternind cu laptele si esenta de migdale. Ne va iesi o glazura spumoasa de unt si cu ajutorul unui sprit puteti orna frumos muffinsurile. Eu am ales de aceasta data o forma speciala care creeaza aceste minunate si elegante fustite.
Sunt delicioase, cremoase, nu foarte dulci si merg perfect la orice ocazie, fie ea o mica intalnire cu prietenele, un party ori mai stiu eu ce eveniment dragut in viata voastra.
Va imbratisez cu drag si va doresc spor la prajiturit pina data viitoare. :*
Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...
Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparatKaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii