Ouale se mixeaza cu zaharul,zaharul vaniliat pina devin precum o spuma si foarte deschisa la culoare.In timpul mixarii se introduce treptat uleiul urmat de coaja de lamiie.
Faina se amesteca cu praful de copt si budinca de vanilie, dupa care se cern peste masa de oua.
Din acest moment ingredientele se amesteca cu o lingura atit doar cit sa cuprinda masa lichida pe cea solida.
Prin acesta procedura luatul ramine cit de cit aerat si la copt creste mult mai mult.
Masa de muffins obtinuta se imparte in ca. 18 forme de muffins(depinde de marimea tavilor),care in prealabil au fost bine unse si infainate, sau cu pesmet presarate sau cu hirtiute speciale pentru muffins.
Deasupra se presara boabele de coacaze care in prealabil s-au trecut prin faina.
Se introduc in cuptor si se coc la o temp. de 180°C ca 20-25 min.
Dupa coacere, se lasa la racit in tavi ca 10 min. dupa care se scot si se lasa sa se racesasca complet pe gratarul de bucatarie,
Se servesc presarate cu zahar pudra ,glazura de albus de ou, de fondant alb..... eventual si cu o caciulita de frisca.
Tort cu crema de ciocolata si rom – un desert rafinat, cu blaturi pufoase de cacao, insiropate cu caramel aromat, crema...
Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazieSalata de cartofi cu oua – o reteta simpla, gustoasa si rapida, perfecta pentru orice masa. Preparata din ingrediente...
Salata de cartofi cu oua. Reteta simpla, si gustoasa, foarte simplu de preparatO reteta simpla, rapida si sanatoasa de salata de morcovi cu iaurt si usturoi. Perfecta ca garnitura alaturi de peste, carne,...
Salata de morcovi cu iaurt si usturoi. Reteta simpla, rapida si sanatoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii