Mucenici umpluti

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Mucenici umpluti

Ingrediente

  • Pentru aluat:700g faina,50g margarina,2 linguri ulei,100g zahar,50g drojdie,esenta de portocala(lamiie sau vanilie).
  • Pentru umlutura:500g nuca macinata,50g zahar,coaja de portocala(lamiie),200g miere.
  • Pentru sirop:500ml apa,100g zahar si esenta de portocala(lamiie sau vanilie).

Mod de preparare

Dizolvi faina in jumatate cana apa calda cu o lingurita de zahar si 2 linguri de faina(10 minute la crescut).

Fierbi o cana de apa cu 100g zahar si esenta si o lasi un pic la racit.Topesti margarina si o amesteci cu uleiul.Amesteci maiaua cu faina adaugi siropul si margarina in timp ce framinti(pina nu se mai lipeste de mina).Se lasa la crescut cam 30 de min.

Intinzi o foaie pui umplutura o faci sul si ii dai forma de 8.Se pun in tava unsa cu ulei si se lasa 20 de minute la crescut,apoi se dau la cuptor pentru 30 de minute.

Se lasa un pic la racit ii teci prin sirop,ii ungi cu miere si presari nuca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise