La masina de paine, puneti ingredientele in cuva, in urmatoarea ordine: lapte, apa, unt (pe care il topim in prealabil in cuptorul cu microunde), oul, zaharul tos, pliculetul de drojdie uscata, faina si sare, la programul de framantat si dospit.
Daca framantati aluatul cu mana, atunci, puneti intr-un castron incapator faina, faceti cu mana in mijloc o gropita, adaugati pliculetul de drojdie uscata, zaharul tos, sarea, oul, untul, laptele si apa si incepeti sa framantati cam 25 – 30 minute . Il lasam la dospit de 1 ora.
impartim aluatul in 12 bucati(asa mi-au iesit mie,de marime potrivita)si fiecare bucatica o rulam,facem un cerc pe care il indoim apoi in forma de 8.
mai lasam la crescut jumatate de ora si punem in cuptorul preincalzit la 180 de grade pt 20 minute,pana se rumenesc frumos.
Intre timp pregatim siropul: punem apa cu zahar,zaharul vanilat si rom pe foc si lasam sa fiarba cca 5 minute la foc potrivit.Cand s-a mai racit punem coaja rasa de lamaie.
Mucenicii copti ii insiropam,ii ungem cu miere si presaram deasupra nuca.
Se pastreaza acoperiti cu folie transparenta.
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si deliciosIncearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...
Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptorRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii